1001 film preden umrem

29. The Thin Blue Line (1988)

Krimi dokumentarcev je kolikor hočeš, a takšnih, tapravih, dobrih, ki se gledajo kot triler, je zelo malo. In v zadnjem času sem jih pogledal kar nekaj. Paradise Lost, Aileen Wuornos, Herzogov Into the Abyss – sami masterpisi -, včeraj pa še Morrisovo Tanko modro črto.

Dallas, Teksas. Že lokacija dogajanja obljublja kontroverzno zgodbo, saj v tem koncu ZDA niso ravno najbolj znani po pravičnem sodnem sistemu. Kakorkoli… Neke noči leta ‘76 policijska patrulja ustavi avtomobil zaradi pokvarjene zadnje luči. Policist naj bi voznika samo opozoril na prekršek, a še preden se približa avtomobilu, že leži v krvi na tleh, pokošen s petimi streli. Njegova kolegica, ki sploh ne spremlja postopka in v avtu zadaj pije neko brozgo iz fast fooda, kjer sta se maloprej ustavila, ne uspe reagirati in pomagati kolegu, ne zapomne si registrskih tablic, celo znamke avtomobila si ne uspe pravilno zapomniti. Cela zadeva se najbrž ne bi nikoli razrešila, če se 16-letni mulac ne bi hvalil pred svojimi kolegi, kako je ubil policista. Do sem vse v redu. Policisti namreč poberejo fanta, ki jim pokaže avtomobil in jih celo odpelje do pištole, ki jo je odvrgel v močvirje. Tu se pa stvari zapletejo, saj po nekaj zaslišanjih mulac obdolži 28-letnega štoparja, ki ga je tiste noči pobral na cesti, saj mu je zmanjkalo bencina.

The Thin Blue Line (1988)

The Thin Blue Line (1988)

Ker je v igri umor policista, si možje v modrem prizadevajo primer čimprej pripeljati h koncu in ker je tudi v Teksasu prepovadano na električnem stolu scvreti mladoletnika, se odločijo, da bodo obtožili štoparja. Kljub vsem dokazom proti in nezanesljivim pričam, 28-letnika obsodijo na smrt.

Tale je seveda must see za vse ljubitelje dokumentarcev, kriminalk, trilerjev, court filmov in serij. Real life grozljivka! Zelo priporočam!!!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj »»

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !