1001 film preden umrem

1. Le Voyage Dans La Lune (1902)

Pred tednom sem kupil knjigo “1001 movies you must see before you die” in njen naslov vzel precej dobesedno. Ker je filmov toliko, da se večino časa sploh ne znam odločiti, kaj bi gledal, bo ta knjiga ravno pravšnja zakladnica idej za dolge večere brez spanja.

Prvi naslov v knjigi je adaptacija knjige Pot na mesec Jules Verna, prvi sci-fi poln specialnih efektov in z zavidljivo dolžino 11 minut. Režiser Georges Méliès (igra tudi profesorja Barbenfouillisa) je posnel pravo pustolovščino in kar ne morem si predstavljati, kakšne so bile reakcije ljudi po projekciji. Film je v celoti prenesen tudi na YT:

YouTube slika preogleda

V filmu je tudi en kader, ki ga poznamo vsi in je tako jebeno dober, da sem naredil “still” in si naročil majico s tem motivom…

Le voyage dans la lune

Le voyage dans la lune

btw1. knjigo sem naročil pri Bookdepository.co.uk, kjer zadnje leto nakupujem bolj ali manj vso literaturo. Knjiga tehta cca. 5kg, dostavili so mi jo za 20€ brez poštnine (tako kot vse druge) v enem tednu.

btw2. majico mi bodo naredili v 2-3 dneh pri MajiceSo.in

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na 1. Le Voyage Dans La Lune (1902) »»


Komentarji

  1. Aleš | 15/01/2012 ob 19:38

    Ravno berem ta blog in takisto razmišljam, da bi si naredil tole majico. A lahko pošlješ morda polno fotko, ki si jo naredil, da jo bodo natisnili na majico? Da vidim če imaš boljšo resolucijo kot jaz, ker hočem dober rezultat. A tebi je vredu ven prišla? Prosim pošlji na mail, ko je napisan zraven imena… hvala!


Komentiraj »»

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !